Børnekompasset Jagtvænget

Børnekompasset Børnehaven Jagtvænget Esbjerg 

Børnehavens hovedformål er, at være med til at give børnene en god barndom og sikre en alsidig personlig udvikling. Dette gør at de bliver rustet til at møde nye udfordringer i bla. SFO og skole med gå-på-mod og nysgerrighed.

 

BØRNEHAVENS STRUKTUR :

 

Børnene er opdelt på tre stuer: blæksprutterne, skibene og søslangerne. Alle stuerne har børn i alderen 3 - 6 år.

 

De enkelte stuer er opdelt i Gruppe 1 (de yngste) og i Gruppe 2 (de ældste), som spiser sammen og laver aktiviteter sammen. Dette giver mulighed for at lave aktiviteter målrettet en bestemt aldergruppe samtidig med, at børnene lærer af hinanden. De store hjælper de yngste, og de yngste spejler sig i de store.

 


Blæksprutter

 


Skibe

Søslangerne


Gruppe 1

 


Gruppe 1

Gruppe 1


Gruppe 2

 


Gruppe 2

Gruppe 2


 Kommende skolebørn

 

 

Fra januar til april laver vi en ny gruppe for de børn der skal starte i skole. Her laver vi aktiviteter på skolen, laver en stor afsluttende aktivitet/forestilling som vises for de mindre børn. og arbejder målrettet med at børnene bliver klar til at komme i skole. Børnene er i gruppen 3 formiddage om ugen, de er stadig tilknyttet deres gamle stuer.

 

Dagsrytme: 

En typisk dag i Jagtvænget ser sådan ud.

 06.15 07.15Vi tilbereder og spiser morgenmad, læser, hygger og leger.
 08.00 09.00Stuerne åbnes, såvel fællesrum som stuerne benyttes til leg. f.eks. syning, tegne, male, leg med klodser, leg med dinosauruser og legekøkken, sørøverskib, multirum, lego, læse historie og meget andet.
 09.00 11.00Gruppetid. Vi arbejder i større og mindre grupper. Tager på planlagte og spontane ture ud af huset.
 11.00 12.00Vi spiser madpakker på stuerne, læser historie.
 12.30 14.00Frugt tilberedes, stilleleg indenfor, de fleste børn er på legepladsen, middagssøvn for de børn der har behov. De voksne afvikler pause.
 14.00 14.30Vi spiser frugt og frisk bagt brød. Vi synger, læser og hygger.
 14.30 16.45

14.30-15.00 er der aktiviteter på de enkelte stuer, derefter må man bevæge sig i hele huset. Nogle leger videre med baggrund i formiddagens aktiviteter, andre spiller spil, m.m.

Der er tilbud om en planlagt aktivitet på legepladsen.

Der ryddes op.